Πρόνοια για τη βρετανική κτηνοτροφία μέσω Ολυμπιακών Αγώνων

Το 2012 όπως είναι γνωστό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στο Λονδίνο. Οι προετοιμασίες από τη βρετανική κυβέρνηση βέβαια βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά και η ιδιωτική πρωτοβουλία παίζει το δικό της ρόλο σε αυτό.

Τον προηγούμενο μήνα η McDonald’s ξεκίνησε την υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Ανοιχτή Φάρμα», που έχει στόχο να δείξει πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, η γεωργία και η κτηνοτροφία. Το πρόγραμμα προβλέπει επισκέψεις σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και η αρχή έγινε με την επίσκεψη κρατικών αξιωματούχων και αθλητών σε φάρμα μόσχων στο Ντόρτσεστερ.

Πρόκειται για μία μόνο από τις 17.500 βρετανικές φάρμες που παράγουν τα τρόφιμα για το Ολυμπιακό μενού που θα παρέχουν τα McDonald’s. Όπως λένε τα στελέχη της πολυεθνικής εταιρείας, «Διαθέτουμε πάνω από 490 εκατ. λίρες ετησίως για φαγητό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου (όπως το βιολογικό γάλα, αυγά ελεύθερης βοσκής και το βόειο κρέας) προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Οι Αγώνες του Λονδίνου είναι μια ευκαιρία από αυτές που μόνο μια φορά στη ζωή δίνονται, για να δείξουμε όλα τα καλά της βρετανικής γεωργίας. Τα αγροκτήματα που προμηθεύουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σημαιοφόροι στο θέμα της ποιότητας και της καλής διαβίωσης των ζώων και θα δώσομε όλη μας την υποστήριξη στη γεωργική κοινότητα».

Το πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει στο εξής επισκέψεις για το κοινό, θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2010, καθώς και το 2011.

Είναι φανερό ότι όταν δεν αποσκοπείς σε μια… αρπαχτή, οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να γίνουν παράγοντας ανάπτυξης. Όχι όπως η Αθήνα, όπου το μεγάλο φαγοπότι άφησε πίσω του σχεδόν μόνο χρέη…

You might also like