Σε μια βδομάδα το νέο σχέδιο του ΥΠΑΑ&Τ για την αγροτική πολιτική

Την ερχόμενη Πέμπτη η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα παρουσιάσει τις βασικές προτεραιότητες και κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, λέγοντας ότι θα υπάρξουν καινούργιες προτεραιότητες, καθώς υπάρχει σαφής εντολή από τον πρωθυπουργό για μεγάλες ανατροπές στον αγροτικό χώρο.

Στο μεταξύ, με βάση την κατανομή αρμοδιοτήτων που έγινε, στον υφυπουργό Γιάννη Κουτσούκο ανατέθηκε ο τομέας της φυτικής παραγωγής, στην υφυπουργό Μιλένα Αποστολάκη η ζωική παραγωγή, ενώ ο κ. Σκανδαλίδης πέραν της γενικής διαχείρισης της αγροτικής πολιτικής θα έχει τον τελευταίο λόγο στα προγράμματα του αγροτικού χώρου, τις κοινοτικές και διεθνείς σχέσεις. Μάλιστα, ο ίδιος θα μεταβεί στo Βέλγιο την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να μετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βασικό αντικείμενο το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2013, το ρόλο και τη σχέση των δύο πυλώνων της ΚΑΠ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

You might also like