Συνάντηση κρεοπωλών Αθήνας με Μ. Αποστολάκη

Με την αρμόδια υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη συναντήθηκαν (6/10) οι κρεοπώλες της Αθήνας. Συγκεκριμένα στη συνάντηση που είχε ζητήσει η Ένωση Κρεοπωλών της Αθήνας παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας Β. Ντεληφιλιππίδης και Γ. Γαλάνης αντίστοιχα, καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Π. Δημητρίου.

Οι κρεοπώλες κατέθεσαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο στην «επικράτεια» της Ένωσης, αλλά και πανελλαδικά, όπως η πανσπερμία ελέγχων, τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Όπως είπε στο Meat Place ο Β. Ντεληφιλιππίδης, η υφυπουργός «με διαύγεια λόγου υποσχέθηκε λύσεις και στάθηκε δίπλα στους κρεοπώλες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν». Ο κ. Ντεληφιλιππίδης και μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «ευχαριστεί προσωπικά την υφυπουργό για το ενδιαφέρον της».

Προηγήθηκε μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση από τους εκπροσώπους της ΠΟΚΚ λίγο καιρό πριν, όπου παραδόθηκε κι ένα αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις του κλάδου. Ανάμεσα στα άλλα τέθηκε το θέμα του ρόλου του ΕΛΟΓΑΚ, για τον οποίο η ΠΟΚΚ θεωρεί ότι θα έπρεπε «να στραφεί στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, με παροχή τεχνογνωσίας προς τον Έλληνα μεσαίο και μικρό κτηνοτρόφο», η έλλειψη και αναβάθμιση των σφαγειοτεχνικών υποδομών και η λαθροσφαγή, τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή της ζυγιστικής μηχανής, η ανάγκη έμπρακτης στήριξης του παραδοσιακού κρεοπωλείου, τα παρασκευαστήρια κ.ά.

You might also like