Μια διαφορετική Ένωση Κρεοπωλών στα Χανιά

Η πρωτοβουλία δημιουργίας της Ένωσης Κρεοπωλών Χανίων εισάγει μια διαφορετική κατάσταση στην τοπική αγορά κρέατος. Με στόχο τη μαζική αγορά κρέατος, τις συμφωνίες με παραγωγούς κι εμπόρους, ξεκίνησε, σε πρώτη φάση στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων, η οργάνωση των επαγγελματιών κρεοπωλών. Οι πρώτοι 25 κρεοπώλες έβαλαν τα θεμέλια για τη δημιουργία της Ένωσης με τη μορφή ΣΥΝ.Π.Ε. (Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης), κάτι που φαίνεται ότι θα επεκταθεί σε όλους τους επαγγελματίες του νομού.

Όπως λένε οι ίδιοι οι κρεοπώλες που συμμετέχουν στο εγχείρημα, στόχος της Ένωσης είναι αγοράζοντας μαζικά μεγάλες ποσότητες κρέατος να μπορεί να το διαθέσει από τα καταστήματα των μελών της σε φθηνότερες τιμές, ενώ παράλληλα να δώσει ώθηση στο ντόπιο κρέας.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Τροχαλάκης είπε πως «στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι καλό να δημιουργηθούν επαγγελματικές συντεχνίες έτσι ώστε να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους καταναλωτές». Οι ίδιοι προβάλλουν τα οφέλη που θα έχει ο καταναλωτής που θα ψωνίζει από τα καταστήματα της Ένωσης, αφού θα υπάρχουν προσφορές σε ντόπια προϊόντα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και καλύτερη εξυπηρέτηση με φρέσκα, υγιεινά, ποιοτικά προϊόντα.

Η προβολή του κρεοπώλη και της εμπιστοσύνης που εμπνέει στον καταναλωτή είναι στο κέντρο της προσπάθειας αυτής. Ήδη με τη στήριξη φορέων όπως το Επιμελητήριο Χανίων, έχουν ξεκινήσει έντονες διαφημίσεις στα μέσα ενημέρωσης. Η υποδοχή από τους ντόπιους παραγωγούς είναι θετική, αφού αντιμετωπίζουν προβλήματα και η συνεννόηση με έναν συλλογικό προμηθευτή, μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση και στην ενίσχυσή τους. Όπως μας είπε ο κ. Τροχαλάκης, το αποτέλεσμα από τη διαφήμιση φέρνει και νέους κρεοπώλες στο εγχείρημα της Ένωσης και η προοπτική είναι να οργανωθεί με δικές της αποθήκες και προσωπικό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε μεγαλύτερες ανάγκες.

You might also like