Προβληματισμός για τις προσφορές

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί στους καταστηματάρχες κρεοπώλες η πρακτική των προσφορών σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, και αναρωτιούνται πόσο ασχολείται ο αγορανομικός έλεγχος με αυτά. Πρόσφατα, όπως καταγγέλλουν, συγκεκριμένη αλυσίδα διαφήμιζε (και στην τηλεόραση) ότι προσφέρει στους πελάτες της κιμά ανάμεικτο στην τιμή του 1,99 ευρώ.

Αυτό που ρωτούν είναι ότι: πρώτον, τι ακριβώς σημαίνει «κιμάς ανάμεικτος» και σε ποια αγορανομική διάταξη ορίζεται κάτι τέτοιο. Δεύτερον, που το θεωρούν επίσης σημαντικό: το 1,99 ευρώ ήταν τελικά η τιμή μισού κιλού. Θεωρούν παραπλανητική την πρακτική να διαφημίζεται με τεράστια γράμματα η τιμή και να διευκρινίζεται λίγο παρακάτω με πολύ ψιλά γράμματα ότι αφορά μισό κιλό.

Για όλα αυτά υπάρχει έγγραφη καταγγελία του προέδρου των κρεοπωλών Μεσσηνίας Δ. Γαλανάκη προς τις ομοσπονδίες των κρεοπωλών και των επαγγελματοβιοτεχνών, αλλά η καταγγελία θα κινηθεί επίσης και προς όλες τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Ο προβληματισμός είναι ακόμη ότι με τέτοιες πρακτικές δημιουργείται κλίμα έντονης αμφισβήτησης του καταναλωτή προς τον κρεοπώλη, αλλά και ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα όσο δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να εφαρμοστεί η ποιοτική κατάταξη ώστε ο καταναλωτής να ξέρει ακριβώς τι ποιότητα αγοράζει στις τιμές που βλέπει.

You might also like